Villa aan de Vinkeveense Plassen

De Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een lange, rechte weg dwars door de Vinkeveense Plassen. Aan weerszijden staan vrijstaande huizen, een prachtige locatie dus. Onze opdrachtgever kocht hier een huis en maakte ons zijn wensen kenbaar. In het kort: het realiseren van een villa op maat waarvan het interieur moet baden in daglicht, omgeven door een tuin die rust en privacy waarborgt. De wensen voor de materialisering waren ook helder: natuurlijke tinten en materialen, in het bijzonder gekapt natuursteen, stalen kozijnen en veel glas.

 

De enige optie was radicaal verbouwen. Het plan: volledig strippen, gevels en dragende binnenwanden – net als de vloeren – behouden en met enkele cruciale ingrepen de woonwensen overtreffen. Met passen en meten zijn we, in overleg met de gemeente, erin geslaagd enkele vierkante meters aan de bestaande toe te voegen. En door de toepassing van een patio is juist dat extra daglicht gecreëerd.

 

Het resultaat van het totale ontwerp is een grote, lichte en ruimtelijke villa die door de indeling en beplanting van de tuin geen inkijk heeft van de straatkant, noch van de waterkant. Aan die waterzijde is ruimte gemaakt voor de grote wooneetkeuken die uitzicht biedt op de Vinkeveense Plassen en verbonden is met het boothuis. De straatkant is functioneel ingericht met een werkkamer en garage. In het ertussen gelegen atrium bevindt zich de lichte leefruimte met onder meer de woonkamer en de trap naar de verdieping. Opvallende accenten in het interieur: het maatwerkinterieur in donkere tinten, de uitstekende traptreden in het atrium en de met leer beklede deuren.

 

Terug naar overzichtempty