Villa jaren 30 in Hilversum

Creëer meer ruimte zonder al te grote bouwtechnische ingrepen. En: haal meer gebruikscomfort uit elke ruimte. Een interessante, uitdagende vraag. Een analyse van de ruimtes leerde dat in het weghalen van een dominante haard, het afsluiten van de ene doorgang en het vergoten van een andere het antwoord voor de begane grond lag besloten.

 

In de oude woonsituatie speelde het leven zich helemaal af in de net iets te krappe woonkeuken en werd het gebruik en de sfeer van de woonkamer teveel bepaald door de positie van een grote haard. De wens van de opdrachtgever is om beide ruimtes beter tot hun recht te laten komen, om meer van de totale ruimte te kunnen genieten.

 

Door een herindeling van de woonkeuken en het realiseren van een royale verbinding tussen woonkamer en keuken, is niet alleen de functionaliteit geoptimaliseerd maar is ook een enorme impuls gegeven aan de sfeer in het huis.

 

De slaapkamers worden door relatief eenvoudige ingrepen, het herinrichten van de ruimtes en het creëren van nieuwe verbindingen, leuker en makkelijker in gebruik; de beleving van ruimte en comfort is totaal veranderd. De hal en het trappenhuis functioneren in de nieuwe hoedanigheid als een verbindende factor tussen de verdiepingen.

 

Terug naar overzichtempty