Villa Blaricum

Een huis vol licht, transparant, spannend en smaakvol. Een imposant rietgedekt huis, dat dankzij het ontwerp volgens de klassieke Gooische landhuisstijl heel vanzelfsprekend thuishoort in deze residentiële omgeving , alsof het er altijd al heeft gestaan. Maar laat u zich hierdoor niet om de tuin leiden: achter de voordeur openbaart zich een totaal andere wereld. Het contrast tussen exterieur en interieur is net zo groot als verrassend. De hal is het eerste, indrukwekkende statement van wat de villa onderscheidt van alle andere Gooische huizen. Het belangrijkste element in de hal is de gedeeltelijk glazen overbrugging op de verdieping, die de voor- en achterzijde van de villa met elkaar verbindt. Aan weerszijde hiervan gaan twee eikenhouten trappen, in de verder smetteloos witte ruimte, naar boven en reikt de hal tot in de nok van het huis. Een glazen taatsdeur met zwart stalen frame ontsluit de eetkamer, die centraal in het boemerang-vormige huis is gesitueerd — die vorm werd gekozen om optimaal te kunnen profiteren van licht en zicht. Ook het kook- en spoeleiland vormt een doordacht staaltje interieurarchitectuur. Alle ruimtes op de begane grond staan in een open verbinding met elkaar, slechts gescheiden door functionele, vrijstaande scheidingswanden. De bewoners wilden een transparant en licht huis, een huis dat ‘spannend’ is en in harmonie met de omringende tuin en natuur, maar vooral een huis waar zij zich thuis zouden voelen. Mission accomplished!

Terug naar overzicht