Renovatie karaktervol herenhuis Rotterdam

De opdrachtgever van dit karaktervolle project keerde terug naar haar roots, een reis van het relatief rustige Bilthoven naar the capital of cool, Rotterdam. Renovatie van een statig en royaal herenhuis aan een van de mooiste singels van Rotterdam. Focuspunt in het ontwerp: ruimte geven aan kleurrijke kunst in contrast met een zwart wit decor.

 

Een totale metamorfose van een donker en gesloten woonhuis naar een spectaculair herenhuis met veel licht, ruimte, openheid, verbinding met buiten en spannende materialen. Daarvoor is de kelder geheel uitgediept, de nogal dichte achtergevel vervangen door een grote, stalen pui met veel glas en zijn de berging en garage verbouwd tot een grote leefkeuken. Omdat de klassieke voorgevel volledig intact is gebleven, biedt de geslotenheid daarvan de gewenste privacy en geborgenheid. Meteen achter die gevel transformeert de sfeer van klassiek naar robuuste luxe.

 

De transparante vide, de krachtige blauwstalen trap en het unieke maatwerk – kaaiman leer in een patchwork patroon, barblad van versteend Indonesisch hout – vormen uiteindelijk het stevige decor waarin de kleurrijke kunst zich kan laten zien.

 

 

 

Terug naar overzichtempty