Renovatie Gemaal
Oudewater

Het huis van de opdrachtgevers is een oud gemaal, prachtig gelegen in een Hollands landschap. Elke kamer heeft uitzicht over weilanden en water. Een klein paradijs, maar qua interieur, materialisering en styling ingehaald door de tijd. Industriëler, minimalistischer en vrijer uitzicht was de wens.

 

Het ontwerp was impactvol en de aanpassing van het huis omvangrijk. De grootste ingrepen waren de herinrichting van het buitengebied en de vervanging van houten buitenkozijnen door ranke zwarte stalen profielen. Medewerking van de gemeente en het hoogheemraadschap was hiervoor noodzakelijk, evenals het creëren van draagvlak binnen de gemeenschap.

 

Het hele proces van de verbouwing hebben we voor onze rekening genomen: het architectonisch ontwerp, het interieurontwerp, het bouwmanagement en de styling. En het overleg met alle stakeholders. De opdrachtgevers hadden daarom slechts één aanspreekpunt; Kabaz.

 

Het resultaat heeft hen verrast en ontroerd. De keuken biedt nu uitzicht over het water, de woonkamer is getransformeerd tot een imposante ruimte en het huis heeft door het gebruik van veel glas in combinatie met ranke stalen profielen een open karakter gekregen. Opdrachtgevers: “Dankzij jullie bloed, zweet en tranen is ons huis een écht thuis geworden”.

empty
Terug naar overzicht
empty