Moderne villa Laren

Het is voor een architect de ultieme uitdaging: een huis ontwerpen dat de opdrachtgever gelukkig maakt, binnen de mogelijkheden van het vigerende bestemmingsplan. De bouwvlek kende een paar lastige beperkingen. Hier stond voorheen een bescheiden bungalow met een inhoud van maar 500 m3. Er gold een maximale nokhoogte van zes meter, die kon worden opgetrokken naar zeven meter. Mensen die besluiten om zelf te gaan bouwen, willen een huis dat riant en comfortabel is. De opdrachtgevers wilden een modern, strak huis met een “vriendelijke” uitstraling. Dat laatste werd bereikt door de rieten kap. Daarnaast kozen ze voor luxueuze materialen en moest er bij het ontwerp rekening worden gehouden met het fraaie uitzicht aan de achterzijde. Zowel de woonkeuken annex eetkamer, als de living werden aan de achterzijde van de villa gesitueerd. In het souterrain bevindt zich een zwembad met fitness en sauna, een wijnkamer met bar en zelfs een golfsimulator. Het huis past de bewoners als een maatpak en dat was bij dit project een van de belangrijkste uitgangspunten.
empty
Terug naar overzicht
empty
Bekijk de website van Hoog Design
empty
Naar de site