Metamorfose in Laren

Een typische jaren ’60 woning een totaal nieuw karakter geven, zowel van buiten als van binnen, dat was hier de opdracht. De stijl? Robuuste luxe!

 

De wens om een ruime leefkeuken te creëren met veel licht, een tafel voor 8 personen en een grote open haard vormde de basis voor het plan voor uitbreiding en herindeling van de begane grond. Door naar achteren en de zijkant uit te bouwen, ontstond een royale plek die inmiddels het hart van het huis vormt.

 

Buiten werden de gevels gestuukt en voorzien van een grijze zandkleur met een plint van gekapt natuursteen met een verbronsd koperen lijst. Dezelfde lijst die ook het nieuwe, royale ‘aquarium-ruit’ omkadert aan de voorzijde. Het gekapte natuursteen van de plint komt terug in de hoge buitenmuur die maakt dat het lijkt alsof de uitbouw aan de zijkant als een modern element uit het huis is geschoven en elk moment weer zou kunnen inschuiven.

 

Binnen heeft elke ruimte zijn eigen karakter gekregen, zonder de samenhang en de connectie met de buitenkant van het huis uit het oog te verliezen.

 

De keuken is de lichtste plek, waar de grote open haard aan de kop van de tafel het meest in het oog springt. Hetzelfde leer dat op deze achterwand is gebruikt, komt terug op de wand rondom de extreem diepe keuken en verbergt daar bovenkasten die van binnen in Hermès oranje zijn uitgevoerd. Boven het keukenblad is een soort brievenbus van licht opgenomen in het dak; 25 cm breed, 5 meter lang. De apparatenwand is rondom afgewerkt met een grove lattenstructuur die daarnaast de deur naar de bijkeuken verbergt en visueel doorloopt naar buiten.

 

De hal wordt door middel van stalen schuifdeuren van woonkamer en keuken gescheiden en is de donkerste ruimte van het huis. De leren wand uit de keuken loopt om naar de hal en biedt als een soort leren doos ruimte aan het toilet. Ook daar zijn het de details die de luxe sfeer maken; van subtiele muziek uit het plafond tot de ronde spiegel en het natuurstenen wasmeubel.

 

De living is een echte avondkamer geworden met de sfeer van een bibliotheek en de techniek van een bioscoop. De maatwerk kast verbergt een 75 inch televisie voor een relaxte filmavond op de bank uit de Bertram Beerbaum collectie van Grey7. De rug van de bank kan worden uitgenomen en doet dan dienst als poef waardoor de zitting twee keer zo diep kan worden over de gehele breedte van de bank.

 

De masterbedroom ademt de sfeer van een luxe hotelkamer. Een natuurstenen wastafel in een nis voorzien van een grijze spiegel is direct een stylingelement dat de slaapkamer en badkamer met elkaar verbindt. De royale douche met geïntegreerde stoomdouche biedt toegang tot de sau-na die met een glasplaat is gescheiden van de slaapkamer en daardoor ook licht en uitzicht op de tuin geeft vanuit sauna en douche. De achterwand van het bed is als nis bekleed. Daarin geïnte-greerd zijn schakelaars die via de domotica de gordijnen en het licht bedienen. De nachtkasten zijn van hetzelfde notenhout als de keukenfronten en het wandmeubel in de living.

 

In alle ruimtes is maximaal aandacht besteed aan de details die het eerder eenvoudige jaren ’60 huis uiteindelijk tot kleine maar luxe villa maken. Alles werd op maat ontworpen voor deze woning.

 

Terug naar overzichtempty