Entree 5 Keizers
Amsterdam

Het kantorengebouw 5 Keizers in Amsterdam werd in de jaren tachtig van de vorige eeuw gebouwd, in de stijl van de oude grachtenpanden. Groots gelegen aan de Keizersgracht miste het gebouw, waarin meerdere huurders gevestigd zijn, een bij zijn omgeving en de architectuur passende entree.

 

De oorspronkelijke entree werd door de hoofdhuurder gebruikt als coffee corner. De ruimte was zo’n 2,80 meter hoog en hoewel je het niet direct doorhad, paste het totaal niet bij de grandeur die de buitenkant wel had. We besloten niet alleen -heel voor de hand liggend- het verlaagde plafond eruit te halen, maar ook de vloer van de beletage voor een groot deel te slopen. We offerden een deel van het souterrain op. Dure meters, maar gelukkig durfde onze Amerikaanse opdrachtgevers outside-the-box te denken. Het resultaat mag er zijn: ineens hadden we een dubbele hoogte. Dat valt op als je binnenkomt!

 

De entree van dit gebouw heeft de aangename luxe van een mondaine hotellobby gekregen. Wie hier binnenloopt voelt zich meer dan welkom. Het verschil tussen hoog en laag – de lounge en ook de linksgelegen ontmoetingsruimte hebben een aanzienlijk lager plafond – geeft een idee van grootsheid en, meteen daarna, van geborgenheid. De meubels, afkomstig uit de eigen collectie van Bertram Beerbaum, ontworpen voor het nieuwe Nederlandse interieurmerk Grey7, dragen bij aan het huiselijke gevoel. En dat blijkt te werken: er wordt veel gebruik gemaakt van de verschillende zitjes!

 

 

 

Ontdek meerempty

 

Benieuwd naar wat Kabaz voor u kan betekenen? Bezoek ons atelier in Laren of neem gerust contact met ons op.

 

Get in touch