Data Center HQ
Amsterdam

In Amsterdam Zuidoost bevindt zich het hoofdkantoor van Equinix, een wereldwijde digitale data dienstverlener. Deze locatie dient als werkplek voor een groot aantal medewerkers en heeft als hoofdkantoor een belangrijke representatieve functie. Om die reden heeft de opdrachtgever gevraagd om een exclusief interieurontwerp dat de eigen identiteit verstevigt en tegelijkertijd beantwoordt aan hoge functionele eisen.

 

Naast de eigen stijlkenmerken wordt het designconcept gedomineerd door het gebruik van notenhout dat verwerkt is in het vele meubelmaatwerk. Een opvallend detail is de custom made voetbaltafel – in elk kantoor van Equinix is altijd een spelelement aanwezig – en de voor Equinix iconische rode silo.

 

De entree met een lange state of the art koffiebar creëert een luxe hotellobby sfeer. Dit is mede te danken aan het tot in detail uitgewerkte lichtplan waarmee ruimtes optimaal worden uitgelicht. En dat door de lange lichtlijnen een zichtbaar futuristisch effect sorteert.

 

Dat het design het sluitende antwoord is op de vraag om een werkplek waar zowel medewerkers als bezoekers zich in een representatieve context thuis kunnen voelen, maakt Equinix HQ Amsterdam een zakelijk project waar we heel trots op zijn.

 

 

 

Ontdek meerempty

 

Benieuwd naar wat Kabaz voor u kan betekenen? Bezoek ons atelier in Laren of neem gerust contact met ons op.

 

Get in touch