Chalet Suisse Verbier

Dit prachtige, traditionele chalet uit 1989 op de hellingen van Les Esserts voldeed aan de wensen van de klant maar de woonruimte van 400 m² moest helemaal worden aangepast aan de eisen die tegenwoordig aan riant wonen worden gesteld. In overleg met de klant hebben wij eerst geprobeerd om deze verbouwing met lokale aannemers te doen. Helaas konden die niet aan onze eisen wat betreft high end afwerking in combinatie met een strakke planning tegemoet komen. We hebben dus alles door een Nederlandse ploeg laten doen en alle materialen ingevoerd. Dat was geen sinecuur, aangezien Zwitserland niet tot de EU behoort.’ Uitgangspunt was om de couleur locale zoveel mogelijk te behouden, maar er wel een moderne interpretatie aan te geven. De trap was bijvoorbeeld donkergroen met geschilderde alpenbloempjes , net iets teveel van het goede. Die is nu antraciet met treden van blauwstaal. Het interieur is wat strakker en meer symmetrisch gemaakt. We hebben gespeeld met de niveauverschillen in huis om de vertrekken bij elkaar te
houden, maar toch een eigen intimiteit te geven. Eric Kuster heeft zich ontfermd over het meubilair en de stoffering. De verlichting is geheel vernieuwd en we hebben de open haarden een moderne look gegeven door ze te bekleden met blauwstaal en minder massief te maken. Er is veel meubelmaatwerk in het huis gaan zitten. Het deels verwarmde terras biedt een magnifiek uitzicht over Verbier en een groot gedeelte van het skigebied, dat liefst 410 pistekilometers omvat. Hier kunnen de bewoners vanuit de hangstoelen genieten van de weidse view over het berglandschap. Of beter nog: na het skiën vanuit de jacuzzi, met een mooi glas wijn in de hand.

Terug naar overzicht