Bertram Beerbaum over de passie en expertise van Kabaz

The Best Dutch Interior Design 01 2018

“Als dan uiteindelijk op de dag van de oplevering de kaarsjes branden, de champagne wordt ontkurkt en je de blije gezichten van de opdrachtgevers ziet, is dat nog steeds een magisch moment”

“Mijn carrière in de interieurwereld startte in de exclusieve interieur- en meubelzaak van de vader van een vriend van mij. Ik begon als bezorger van verkochte meubels, verkocht zelf af en toe een meubelstuk en groeide steeds verder binnen het bedrijf. Na verloop van tijd mocht ik ook de door de interieurarchitect gemaakte ontwerpen aan de klanten presenteren. Vaker zag ik dan net een andere oplossing en begon op de achtergrond te ontwerpen. In het begin hield ik deze ontwerpen voor mezelf, maar uiteindelijk toonde ik mijn ontwerpen als een alternatief en presenteerde zo ook mijn eigen visie aan de opdrachtgever. Dat mijn ideeën steeds vaker werden gekozen, vond ik fantastisch.

 

In alles voelde ik dat ik op mijn plek was in deze wereld. Ik had mijn ware passie ontdekt. Dat gevoel is nooit verdwenen. Als je passie voelt tijdens je werk kun je in mijn ogen veel meer bereiken dan wanneer je werkt omdat er nu eenmaal brood op de plank moet komen. Bij Kabaz zijn momenteel zo’n vijfentwintig mensen in dienst en ik proef en voel bij al mijn collega’s de passie en ambitie om van elke opdracht het allermooiste te maken. Iedereen heeft zijn eigen specialisme en wordt op waarde geschat. André en ik kunnen bijvoorbeeld wel woningen en interieurs ontwerpen, maar het moet ook uitvoerbaar zijn. Het is mooi om te zien dat we als groep elkaar versterken en uiteindelijk gaan voor het allerhoogste of allermooiste. We benutten eenieders kwaliteit binnen het proces en waarderen elkaars kracht en mening. Dat is een fijne basis om samen mooie dingen binnen te realiseren.

 

Grote kracht van Kabaz is de veelzijdigheid en de aanwezige expertise. Zo kunnen we nieuwbouw-, verbouw- en interieurprojecten van A tot Z begeleiden. Van ontwerp tot de styling en alles daartussenin. Zo wordt de technische haalbaarheid van de ontwerpen getoetst, regelen wij de benodigde vergunningen, bewaken we op een transparante wijze het budget en werken we samen met vakbekwame partners op het gebied van de bouw en uitvoering. Wij gaan dus veel verder dan alleen het ontwerp van een exterieur en interieur. We nemen de opdrachtgevers tijdens het gehele proces bij de hand.

 

Ik vind het fijn als onze opdrachtgevers tijdens de bouw vaker komen kijken naar de vorderingen, maar de laatste week, als wij beginnen met het inrichten en de styling, wil ik ze liever niet in het huis zien. Zo vergroot je de uiteindelijke verrassing als ze voor de eerste keer de woning binnenstappen. Tijdens deze laatste dagen maken wij van het huis echt een thuis.

 

Als dan uiteindelijk op de dag van de oplevering de kaarsjes branden, de champagne wordt ontkurkt en je de blije gezichten van de opdrachtgevers ziet, is dat nog steeds een magisch moment. Voor de bewoners zelf, maar ook voor ons. Het feit dat wij daar kippenvel van krijgen, is voor mij de bevestiging dat juist daar onze passie en uitdaging ligt; in het vertalen van de wensen en de persoonlijkheid van de opdrachtgever in een totaalbeleving, een thuis.”

 

The Best Dutch Interior Design 01 is te bestellen via Hoog Design.

Bron: The Best Dutch Interior Design 01 2018

Deel dit artikel via

architectenbureau-laren-kabaz