Schitterende villa aan het water

The Art of Living salontafelboek 2019

“Vaak worden wij al tijdens de aankoop van een kavel of woning betrokken. Dat stelt ons in staat om vroegtijdig mee te denken of de wensen en eisen gerealiseerd kunnen worden op het betreffende perceel”.

Exclusieve ontwerpen op maat

In het eigen inspiratieatelier, tevens gevestigd in het Gooi, laat Kabaz zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van architectuur, interieur en wonen. “We hebben niet zozeer een stijl, maar kijken wat bij opdrachtgevers past”, aldus André de Vos, samen met Bertram Beerbaum en Sef van der Plas, eigenaar van Kabaz. “We ontwerpen een thuis, geen showroom. Onze woningen zijn dan ook ruimtelijk, zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. De uitwerking verschilt.

We ontwerpen villa’s met een rieten dak en gestucte muren, maar ook woningen met bijvoorbeeld een plat dak en een combinatie van verschillende structuren, vormen en materialen. ” Onder leiding van Bertram, André en Sef realiseerde Kabaz al talloze prachtige projecten in het Gooi, maar ook daarbuiten. Zo ontwierp het bureau recentelijk een moderne woning in Vinkeveen met een warme woonsfeer.

architectenbureau-laren-kabaz

Moderne architectuur met warme woonsfeer

Wonen aan de Vinkeveense plassen, met uitzicht op de natuur en de mogelijkheid om vanuit de achtertuin direct met een boot het water op te kunnen, klinkt als een droom. Maar de woning die Kabaz realiseerde op de desbetreffende locatie is veel meer dan dat. De combinatie van een strakke basis, natuurlijke materialen, een sublieme indeling met veel licht en een weelderige tuin, maakt de villa een ware lust voor het oog. Een soort statement van moderne architectuur met een warme woonsfeer, die verwondert en tegelijkertijd ook aanvoelt als een thuis.

Strakke zichtlijnen en een prachtige lichtinval

Vanuit de bestaande volumes werd een volledig nieuwe woning gerealiseerd, gekenmerkt door strakke zichtlijnen en veel lichtinval. André: “De villa is opgebouwd uit twee grote volumes. Aan de waterkant bevindt zich een grote leefkeuken met eetkamer. Het tweede volume, dat grenst aan de straatkant, is functioneel ingericht met een werkkamer en een garage. Daartussen is een atrium gecreëerd waar onder meer de woonkamer en de trap naar de verdieping zijn gemaakt. Door het vele glaswerk zorgt het atrium voor heel veel licht en een open karakter van de woning.”

architectenbureau-laren-kabaz

Natuurlijke tinten en materialen

De buitenmuren van de imposante villa zijn een smaakvolle combinatie van gekapt natuursteen en gestucte wanden in een lichte tint. Stalen kozijnen zorgen voor mooie details. André: “Het steen en het stucwerk samen creëren een hele bijzondere ontmoeting. De stalen pui vormt als het ware de verbinding tussen de twee elementen.”

Het interieur van de woning is geïnspireerd op de stijl zoals neergezet in het inspiratieatelier van Kabaz. Denk: warme kleuren, houten maatwerkkasten, een houten visgraat vloer, een stoere keuken, rijke en natuurlijke materialen en stalen deuren. Opvallende accenten in het interieur zijn de traptreden in het atrium en de met leer beklede deuren. De architectuur en het interieur zorgen samen voor een aangename uitstraling en woonsfeer. De woning is ruim, maar ook knus, doordat alle ruimtes slim zijn ingedeeld en sfeervol zijn aangekleed. Hierdoor weten in- en exterieur elkaar op een bijzondere manier te versterken.

The Art of Living salonboek 2019 is te bestellen via The Art of Living.

Deel dit artikel via

architectenbureau-laren-kabaz