architechtenbureau-laren
jun 01 2016

Inspiratie-atelier in hartje laren

 

Een alles verhullend doek aan de gevel van Brink 9 in hartje Laren liet maandenlang veel aan de verbeelding over. Kabaz was bezig, maar waarmee? Inmiddels is het geen geheim meer, maar de verwachtingen zijn wel flink overtroffen. De showroom ‘Kabaz Concepts In Comfort’ is prachtig, stijlvol en vooral spraakmakend. Kabaz koos voor een samenwerking met Eric Kuster, maar ook met andere toonaangevende designers en leveranciers. Hiermee werd de droom van Bertram Beerbaum en André de Vos werkelijkheid: “Nu kunnen we pas echt laten zien waartoe Kabaz in staat is.”

 

Ze waren er als de kippen bij toen ze er lucht van kregen dat de oude garage van Van der Kluft, waar kunstgalerie Lional- Gallery was gevestigd, beschikbaar zou komen. Deze locatie aan de Brink in hartje Laren bood de perfecte basis voor een droom waar de ambitieuze Bertram Beerbaum en zijn partner André de Vos al veel langer mee rondliepen. Naast hun ontwerpstudio in Hilversum was er al een vestiging aan de Naarderstraat in Laren waar geïnteresseerden konden binnenlopen, maar met de verhuizing naar de Brink heeft Kabaz weer een belangrijke, nieuwe slag geslagen. Hier wordt pas echt duidelijk dat Kabaz een totaalpakket biedt op het gebied van wonen op niveau. “We kunnen en willen onze klanten ontzorgen. Zij vragen daar zelf ook om. Vanaf de tekentafel tot aan het bestek in de la en de aangelegde tuin: we kunnen het van a tot z organiseren met de allerbeste leveranciers en materialen”, legt Beerbaum uit.

 

ERIC KUSTER IN THE HOUSE

Het hoge niveau waar Kabaz altijd naar streeft, kan alleen gehaald worden dankzij een samenwerking met mensen en bedrijven die zich op datzelfde level begeven. De intensieve samenwerking met de vermaarde interior-designer Eric Kuster past dan ook uitstekend binnen het concept van Kabaz en van het inspiratie-atelier. In het atelier in Laren kunnen mensen ook terecht voor interieuradvies van Eric Kuster. De combinatie van de (interieur-) architectuur van Kabaz en interieur-design van Eric Kuster blijkt al langer succesvol: in de afgelopen jaren heeft de samenwerking tussen de twee tot prachtige resultaten geleid.

 

GEORGANISEERDE SCHEUR

Ook andere partners van Kabaz hebben een plek in de showroom gevonden. Dat maakt het totaalconcept compleet. Je kunt in de nieuwe showroom zien wat er mogelijk is op het gebied van architectuur, interieurontwerp, domotica, verlichting, interieur en styling. Dat wil overigens niet zeggen dat elk afzonderlijk product hier te bekijken is: het gaat vooral om de indruk, de sfeer en de inspiratie. Elke ruimte, van de prachtige keuken tot de riante woonkamer en van de stoffenkamer tot het toilet en de tuin, is tot in de kleinste details doordacht. Een tailormade eettafel bedekt met suède, muren bekleed met blauwstaal en met leer van Alphenberg, Lenarduzzi-marmeren toiletten (in heren- én damesuitvoering), maar ook de raam- decoraties, de styling, het gebruik van de ruimtes: alles is even bijzonder. Spectaculair is ook de verlichting in de entree: een lichtgevende georganiseerde ‘scheur’ in het plafond. Eigenlijk bedoeld voor de muur, dit 200 kilo wegende gevaarte. Maar Kabaz zou Kabaz niet zijn als er niet een ei- gen draai aan wordt gegeven.

 

architechtenbureau-laren

Download magazine
Share Post