bedrijfspand-architectenbureau
dec 01 2017

Geen kantoor als alle andere

 

Scrumsessies organiseerde DVDW rondom hun verhuizing binnen Rotterdam: sessies met architect, bouwer en een afvaardiging van het kantoor. Daar kwamen tal van verlangens op tafel: van een kleedhaakje op de kamer tot koffiemogelijkheden op de spreekkamers. “En het idee om een informeel gedeelte in die spreekkamers te maken – dat vond ik zo werelds, en het werkt zo lekker!”, aldus Leonard Boender, advocaat en partner. Verder wilde men in het restaurant grotere tafels die bij el- kaar gezet kunnen worden, én een seminarruimte.

De Millenniumtoren is de derde kantoorplek van DVDW in Rotter- dam, na eerst uit de Parkstraat en daarna het Westplein gegroeid te zijn. Advocaat en partner Theo Hanssen: “Hoewel we met veel plezier gewerkt hebben in het sfeervolle Scheepvaartkwartier, wilden we graag een modernere werkomgeving. We vielen direct voor de Millenniumtoren. Die bleek aan onze eisen te voldoen: oppervlakte, bereikbaarheid. En midden in het Central Business District. Dat past beter bij onze corporate praktijk van nu.”

DVDW betrok architect Bertram Beerbaum erbij om te zien wat van de lege betonnen bak gemaakt zou kunnen worden. Toen ging het snel: in november 2016 werden de huurovereenkomst voor de 27e en 28e verdieping en het eerste ontwerp voor de inrichting getekend. Boender: “We wilden geen kantoor als de andere. We wilden een moderne en toegankelijke omgeving, en iedereen moest zich hier vooral ook thuis voelen. Tussen de architect en ons was veel vertrouwen, hij kreeg veel vrijheid. We verwachtten van hem iets origineels. De sfeer van de eerste ontwerpen zie je helemaal terug in de uiteindelijke uitwerking!” Hanssen vult aan: “DVDW staat ook voor: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. We houden als eigen ondernemers zaken graag zelf in eigen hand, en zaten erbovenop: dus Leonard ging elke dag kijken. Zo hielden we budget en voortgang goed bij.”

In vier maanden was de bouw afgerond. Boender: “We dachten: kan dat wel, verhuizen van het rustige groen naar de reuring? Ja dus: het lééft hier gewoon!”

Architecten-bureau-Laren

Download magazine
Share Post