Chalet Suisse Verbier

This exquisite, traditional Swiss chalet from 1989, located on the slopes of Les Esserts was everything the client wanted, but the living space of 400 m2 needed to be brought in line with today’s notions of gracious living. We, together with the client, initially decided to carry out this project using local contractors, but in the end they were not able to meet our requirements for high-end finishing in combination with the tight planning. As a result, we had an all-Dutch crew do the job and imported all the building materials. Because Switzerland is not a member of the EU, that was no straightforward task. Maintaining the local colour and flavour as much as possible was absolutely essential, but then with a modern twist. The staircase was originally a dark forest green with alpine flowers, which was a bit much. Now, it has been updated to anthracite grey with blue steel steps. The new interior has cleaner lines and is more symmetrical. We played with the differences in levels in the house to unite the spaces, yet still maintained an intimate ambiance. The peerless Eric Kuster did the furniture and upholstery. The lighting was completely renewed and we updated the fireplaces by minimising their presence and cladding them in blue steel. A great deal of bespoke furnishings were added as well. A partially-heated patio offers a magnificent view of both Verbier and a large portion of the ski area, which boasts 410 kilometres of pistes. Here, the owners can enjoy the panoramic view of the mountain landscape from their hanging chairs. Or better yet, from their jacuzzi, with a good glass of wine in hand after a long day of skiing.

Back to portfolio