Tekeningen

Achter de tekentafel

Het creatieve proces begint bij ons altijd achter de tekentafel. Hoewel sommigen ons daarin ouderwets vinden, zijn wij er van overtuigd dat we met potlood, liniaal en kalkpapier onze gedachten sneller vorm geven dan achter een computerscherm. Maar onze architecten en interieurontwerpers gaan natuurlijk ook met de tijd mee. Voor de uitwerking en detaillering werken we met speciale programma’s als Arkey, Autocad en Vectorworks. Voor 3D bouwtekeningen, 3D animatie en rendering werken we met verschillende programma’s, afhankelijk van de gewenste kwaliteit. Hiermee helpen wij u graag met het ontwerpen van uw eigen huis, woning renovatie, woning verbouw of kantoor ontwerp.

Terug naar overzicht

3D Visualisaties

Een 3D is een visualisatie van het definitieve interieurontwerp of de architectuur. Er zijn diverse 3D’s mogelijk: er kan een 3D-visualisatie gemaakt worden van een (hand)schets of je kunt kiezen voor een mooi fotogeniek plaatje. Met de 3D krijg je een levensechte voorstelling van het interieurontwerp of de architectuur van je woning of pand. Je hebt wat in handen om te laten zien, of waarmee je alvast wat kan dromen over de toekomst.

Technische Tekeningen

Als je het definitieve ontwerp hebt uitgekozen, het ontwerp dat helemaal bij jou past, dan vertalen we dit in een technische tekening. Hierin werken we het volledige project tot in detail uit, zodat we verrassingen tijdens de uitvoering voorkomen. Onze architecten beschrijven materialen, kleuren en werkwijze nauwkeurig in een bestek, waarmee de uitvoerende partijen het project zo tot in detail kunnen uitvoeren.

Ontwerp Meubelmaatwerk

Als de basis van het interieurontwerp is gelegd wordt het tijd voor de details. Welke kleuren hebben je voorkeur? Van welk materiaal en wat voor meubelstijl houd je? Als we dit allemaal op een rijtje hebben, kunnen we een gedetailleerd ontwerp voor je maken, waar een meubelmaker verder mee aan de slag kan.

Elektra en Lichtplan

Als je weet welke ruimte waarvoor gaat dienen is het tijd voor het elektra- en lichtplan. Dit zijn tekeningen waar we in detail met symbooltjes aangegeven waar de elektrische aansluitpunten komen.

Architectonisch Ontwerp

Hoe komt het pand er uit te zien? Wat zijn de verschillende opties? Waar komen de ramen? Hoe kom je binnen en aan welke kant moet de garage komen? Het architectonisch ontwerp van de woning of het pand geeft je een compleet beeld van de buitenkant van het ontwerp. Onze architecten stemmen het helemaal af op jouw wensen, uiteraard rekening houdend met regelgeving en vergunningen.

Interieurontwerp & Ruimtestudie

Om je vanaf het eerste moment inzicht te geven in de verschillende mogelijkheden van het interieurontwerp maken we een ruimte- of massastudie. Op basis van een brainstorm bespreken we verschillende mogelijkheden. Moet de keuken aan de straatkant komen of juist achter? Wil je een grote eettafel en waar zit je het liefst als je net wakker wordt?

Brainstorm met interieurarchitecten
Op basis van de brainstorm schetsen we een aantal varianten, waarbij we onder andere rekening houden met de routing, de zon in huis en jouw wensen. Deze studie is het begin van het interieurontwerp. De interieurtekening waar we daarna op voortborduren, maken onze binnenhuisarchitecten steeds gedetailleerder.

Benieuwd naar onze projecten?

Bekijk portfolio